×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Cuvée des Jacobins från Brouwerij Omer Vander Ghinste

Cuvée des Jacobins från Brouwerij Omer Vander Ghinste är riktigt syrlig.

Om ölen

Producent: Brouwerij Omer Vander Ghinste.
Land:
Belgien.
Ölstil: Flamländsk röd ale.
Styrka: 5,5%.
Flaskans bäst före: Mars 2025 (provsmakas 6 juni 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 10686.
Pris vid inköp: 34,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Cuvée des Jacobins från Brouwerij Omer Vander Ghinste är riktigt syrlig.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Jag älskar syrlig öl. Speciellt om det stramar åt ordentligt i munnen. Cuvée des Jacobins levererar på denna punkten. Alltså det är en riktigt trevlig doft och smak som erbjuds i flaskan. Läs vidare vetja!

Utseende

Cuvée des Jacobins har en mörkröd oklar färg med ljusbrun skrumkrona.

Doft

Syrlig fruktig doft av körsbär, sura nappar, kärnor, torkad frukt och brun farinsocker. Det är koncenterad ton av körsbär.

Smak

Påtagligt syrlig smak av körsbär, torkad frukt, kärnor, brun farinsocker och sura nappar. Men det finns också en fatlagrad karaktär. Det finns en beska med syrlig eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Alltså den påtagliga syrligheten medför att det stramar åt i munnen.

Betyg

Cuvée des Jacobins från Brouwerij Omer Vander Ghinste är en välsmakande öl att dricka som sällskapsdryck eller aperitif. Till måltiden vet jag inte vad den skulle passa till faktiskt. Men för min del räcker det att dricka den precis som den är. Alltså den är som en efterrätt i sig självt, eller hur man nu ska uttrycka det. Men köper jag den då igen? Det kan jag absolut tänka mig att göra. Faktum är att jag faktiskt köper den titt som tätt.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

1 kommentar

    1. Simon Wajsman skriver:

      Definitiv en favorit som jag köper ofta. Den är dock elak för den som aldrig har testat en suris innan haha!. Tror du skulle gilla Duchesse de Bourgogne från Brouwerij Verhaeghe om du gillade denna.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *