×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Colomba från Brasserie Pietra – En märklig öl

Colomba från Brasserie Pietra - En märklig öl att dricka till den märkliga stunden.

Om ölen

Producent: Brasserie Pietra.
Land:
Frankrike.
Ölstil: Witbier.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: September 2021 (provsmakas 29 december 2019).
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl som jag skulle lagra.

Colomba från Brasserie Pietra – En märklig öl att dricka till den märkliga stunden.

Colomba från Brasserie Pietra fick jag av min kompis. Så jag har med andra ord inte köpt ölen själv. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att inte skriva en ölrecension. Det blev ju ingen positiv sådan och detta är ingen öl jag vill dricka igen. Det är en mycket märklig öl.

Utseende

Colomba från Brasserie Pietra har en oklar gul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig kryddig doft av skumbanan och ton av godis. Det är i min mening en annorlunda och märklig doft. Det är lite pepparkakskrydda över doften tycker jag. Ja inte att den doftar specifikt pepparkaka nu, men att samma kryddor från pepparkakan används i ölen. Är det kanske kryddnejlika jag känner?

Smak

Maltig kryddig smak med markerad beska och eftersmak av kryddighet. Det finns även en sötma, men jag kan inte placera smakerna eftersom jag inte blir klok över smakbilden. Känslan av pepparkaka infinner sig även i smaken. Jag menar ännu en gång att den inte smakar pepparkaka, men jag vill återigen benämna den där känslan av pepparkakskryddor. Jag kanske är ute och cyklar, men den märkliga smaken gör det inte lätt.

Betyg

Colomba från Brasserie Pietra är öl att dricka som sällskapsdryck, eller till rätter av korv. Tror jag. Har du någon märklig stund, så kanske den kan passa att dricka då. Köper jag den igen? Nej det lär inte ske. Det smakar inte katastrof men den är heller inte fantastiskt. Det är en märklig doft och smak och det är inget som tilltalar mig. Sa jag att den är märklig?

2/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *