×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Collective Arts Stranger Than Fiction Porter

Collective Arts Stranger Than Fiction Porter är faktiskt en trevlig porter tycker jag.

Om ölen

Producent: Collective Arts Brewing.
Land:
Kanada.
Ölstil: Porter.
Styrka: 5,5%.
Flaskans bäst före: Juli 2021 (provsmakas 25 november 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 12319.
Pris vid inköp: 29,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Collective Arts Stranger Than Fiction Porter är faktiskt en trevlig porter tycker jag.

Som rubriken säger så tycker jag att Collective Arts Stranger Than Fiction Porter är en trevlig öl. Det finns komplexa dofter och smaker samt att jag kan tycka den är rätt så kraftfull med sina 5,5%. Porter och stut av lägre alkoholhalt brukar inte vara så kraftfulla enligt mig. Efter att ni läst denna recension, så tycker jag ni även ska läsa recensionen om bryggeriets Radio The Mothership Imperial IPA.

Utseende

Svart färg med brun skumkrona.

Doft

Rostad maltig doft av torkad frukt, mörk choklad, nötter, kavring, ton av soja och kaffe.

Smak

Maltig rostad smak av torkad frukt, mörk choklad, kavring, nötter, kryddor, kaffe och liten ton av soja. Beskan är markerad med eftersmak av torkad frukt, kaffe och mörk choklad. Eftersmaken håller i sig länge. Det är på det stora hela en trevlig balanserad smak.

Betyg

Collective Arts Stranger Than Fiction Porter är en trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätter av choklad. Jag tänker den borde passa som ingrediens i en mustig gryta. Det är en kraftfull smak för sin procenthalt. Köper jag den igen är ju alltid den återkommande frågan och svaret är nog ett ja här ändå. Det är inte den bästa portern jag smakat, men något bottennapp är det verkligen inte tal om heller. Känns stabil.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *