×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Coedo Ruri är japansk öl av stilen pilsner.

Coedo Ruri är japansk öl av stilen pilsner. Smakar det den bra?

Om ölen

Producent: Coedo Brewery.
Land:
Japan.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 5,0%.
Flaskans bäst före: Februari 2019 (provsmakas 26 december 2018).
Pris vid inköp: 4,10 €.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Coedo Ruri är japansk öl av stilen pilsner. Smakar det den bra?

Coedo Ruri är en japansk öl av stilen pilsner. På flaskans etikett står det super premium japanese craft beer. Det är rätt stora ord och dom är inte det enda bryggeriet som skräder med sina ord. Är det en bra öl, så behöver man inte skräda med orden. Vad är det egentligen jag blir erbjuden i flaskan?

Utseende

Coedo Ruri har en klar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Lite sur doft av ljust bröd, kryddor och koriander. Tycker jag mig finna lite citrus i doften? Det är en enkel men ändå fräsch doft.

Smak

Frisk maltig smak av knäckebröd och kryddor med markerad beska. Tycker mig även finna en liten citruston. Det är inget fel på smaken, men den är lite tråkig.

Betyg

På flaskan står det som redan nämnts super premium japanese craft beer. Stora ord för en öl som inte riktigt lever upp här. Coedo Ruri är ingen fantastisk öl, men heller inget bottennapp. Denna öl passar att dricka främst till mat som husmanskost och smörgåstårta. Till rätt mat kan vi nog höja betyget ett snäpp. Detta är en måltidsöl helt enkelt. Som sällskapsdryck väljer jag något annat.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *