×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Coedo Beniaka Imperial Sweet Potato Amber

Coedo Beniaka Imperial Sweet Potato Amber är en annorlunda och säregen öl.

Om ölen

Producent: Coedo Brewery.
Land:
Japan.
Ölstil: Övrig öl.
Styrka: 7,0%.
Flaskans bäst före: Februari 2019 (provsmakas 26 december 2018).
Pris vid inköp: 4,90 €.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Coedo Beniaka Imperial Sweet Potato Amber är en annorlunda och säregen öl.

Coedo Beniaka Imperial Sweet Potato Amber är ölen som bland annat smakar sötpotatis. Den har en säregen och annorlunda smak. Hur smakar den egentligen?

Utseende

Coedo Beniaka Imperial Sweet Potato Amber har en mörk bärnstensfärg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Coedo Beniaka Imperial Sweet Potato Amber har en söt maltig aningens jäst doft av sötpotatis, torkad frukt, råsocker och karamell.  Det är en trevlig balanserad doft.

Smak

Söt maltig smak av sötpotatis, torkad frukt, råsocker, fruktkaka, karamell och knäck med markerad beska. Det är en fruktig efterbeska. Det finns ett uns alkoholbränna som jag gärna hade plockat bort. På det stora hela är det en balanserad och trevlig smak.

Betyg

Coedo Beniaka Imperial Sweet Potato Amber passar att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätt av choklad. Det är faktiskt.en trevlig och annorlunda öl. Hade önskat att få plocka bort lite av alkoholktonen, för då hade den fått ett lite högre betyg.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *