×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Cloudberry Imperial Gose från Berentsens Brygghus

Cloudberry Imperial Gose från Berentsens Brygghus dricker du som sällskapsdryck eller aperitif.

Om ölen

Producent: Berentsens Brygghus.
Land:
Norge.
Ölstil: Gose.
Styrka: 7,5%.
Burkens bäst före: November 2023 (provsmakas 21 augusti 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 83653.
Pris vid inköp: 49 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Borde Ingen öl jag skulle lagra.

Cloudberry Imperial Gose från Berentsens Brygghus dricker du som sällskapsdryck eller aperitif.

En öl som smakar hjortron? Kan det verkligen vara något att dricka? Jodå det tycker jag allt och Berentsens Brygghus har här framställt en riktigt trevlig öl.

Utseende

Cloudberry Imperial Gose har en oklar gulorange färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Saltsyrlig doft av hjortron, godiston och vad jag uppfattar som koriander. Det är nästan lite hjortronsylt i doften. Men det är även en svag ton av alkohol.

Smak

Saltsyrlig smak av hjortron, ton av godis och ton av vad jag tror är koriander. Beskan är markerad med syrlig eftersmak av de smaker som återfinns.

Betyg

Cloudberry Imperial Gose är en trevlig gose som passar främst att dricka som sällskapsdryck eller aperitif. Till mat vet jag inte vad jag vill servera den till. Alltså detta är faktiskt en av de bättre öl av stilen gose jag testat. Så denna kan jag köpa igen! Det är en annorlunda och intressant öl. Men jag gillar sådana öler och som dessutom smakar bra. Jag tror mig också finna doft och smak av koriander, en krydda jag avskyr. Om det nu är den kryddan jag känner, så har bryggeriet lyckats få mig att uppskatta denna kryddan åtminstone i denna ölen.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *