×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Cirque de Saison från De Tvende har trevlig smak

Cirque de Saison från De Tvende har trevlig smak. Tonen av tropisk frukt är även ett trevligt inslag.

Om ölen

Producent: De Tvende.
Land:
Norge.
Ölstil: Saison / Farmhouse Ale.
Styrka: 6,5%.
Burkens bäst före: Maj 2020 (provsmakas 31 augusti 2019).
Pris: 58,90 NOK.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Cirque de Saison från De Tvende har trevlig smak. Tonen av tropisk frukt är även ett trevligt inslag.

Ölbloggen goes Norway del 5. Cirque de Saison från De Tvende är en intressant öl tycker jag. Utöver att ha smak av klassisk Saison / Farmhouse ale, så finns det även tropiska toner. Jag gillar en kombinationen och tycker därmed att den smakar bra. Det får mig att vilja prova bryggeriets övriga utbud. Eftersom de förhoppningsvis håller samma höga klass.

Utseende

Cirque de Saison har en oklar gul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Jäst humlearomatisk doft av tropisk frukt, gräs, halm och gröna äpplen. Det doftar trevligt. Vill man vara den så kan jag uppleva doften av att gå in på en publik välbesökt toalett. Men det är inget negativt nu. Valet av humle orsakar detta doftfenomen nämligen. Jag kopplar bort den doften.

Smak

Här upplever jag en jäst humlearomatisk smak av tropisk frukt, ljust bröd, örter och gräsighet med markerad beska och eftersmak av tropisk frukt. Det smakar bra och det finns en fin balans i smakerna. Jag gillar hur den tropiska smaken tillför.

Betyg

Cirque de Saison från De Tvende är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Till mat tänker jag att smörgåstårta och plockmat kan passa fint. Frågan jag alltid ställer mig är om jag köper ölen igen. Eftersom jag tycker den är god, så köper jag den gärna igen.

4/5

Upptäck mer öl från samma bryggeri eller ölstil:
Bryggeri: De Tvende
Ölstil: Saison
Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *