×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Chopping Block Pilsner

Chopping Block Pilsner är helt okej pilsner.

Om ölen

Producent: Carlsberg Sverige AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: April 2023 (provsmakas 23 september 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1068.
Pris vid inköp: 11,50 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Chopping Block Pilsner är helt okej pilsner.

Man skulle kunna tro att Backyard Brewing är ett eget bryggeri. På sätt och vis är det sant. Men egentligen är det Carlsbergs experimentbryggeri. Backyard Brewing ligger i samma lokaler som Carlsberg i Falkenberg, men lever till stor del sitt eget liv skriver Beernews. Det är här som allt utvecklingsarbete sker för såväl Backyard Brewing som andra märken som ligger under Carlsberg-paraplyet. Vill du veta mer så kan du läsa mer hos Beernews, där de har skrivit en trevlig artikel.

Chopping Block Pilsner är som namnet antyder just en pilsner. Alltså den är helt okej ändå. Men den förändrar inte välden på något vis med sin doft och smak.

Utseende

Chopping Block Pilsner har en något Oklar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig ton av knäckebröd, citruston och någon slags kryddig doftnyans.

Smak

Maltig smak av knäckebröd och citruston. Det är en markerad beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men det finns även en liten sötma i smakbilden. Men kan inte låta bli att även känna en metallisk ton.

Betyg

Chopping Block Pilsner är en okej öl att dricka som sällskapsdryck eller all sorts mat tänker jag. Det är en öl som kan uppskattas av många. Men köper jag den igen? Jag lär inte köpa den igen. Men får jag den i handen, så tackar jag inte nej heller.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *