×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Chimay Grande Réserve Vieillie En Barriques 2017

Chimay Grande Réserve Vieillie En Barriques 2017 är lagrad på romfat.

Om ölen

Producent: Chimay.
Land:
Belgien.
Ölstil: Belgisk Stark Ale.
Styrka: 10,5%.
Flaskans bäst före: 2022 (provsmakas 6 mars 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 31825.
Pris vid inköp: 24,30 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Chimay Grande Réserve Vieillie En Barriques 2017 är lagrad på romfat.

Chimay är ett belgiskt bryggeri som jag tycker framställer mycket trevliga öler. Nu när jag skriver om Chimay Grande Réserve Vieillie En Barriques 2017, så blir jag funderas över att jag inte recenserat öl från dem tidigare. Det ska bli ändring på det kan jag lova. Vad gäller denna Chimay så är den lagrad på romfat. Det borde med andra ord märkas i både doft och smak. Nä nu får det bli dags att avlägsna korken. Jag vill veta vad som finns i flaskan.

Utseende

Mörkröd på gränsen till svart färg med smutsig skumkrona. Inga synliga bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Kryddig jäst trevlig doft av torkad frukt, muscovadosocker, rom, ekfat, fikon, dadlar, lakrits och mörkt bröd. Mycket kraftfull trevlig balanserad doft.

Smak

Kryddig jäst smak av torkad frukt, mörkt bröd, rom, ekfat, lakrits, fikon och dadlar med behaglig beska. Alkoholstyrkan känns, men döljs samtidigt väl. Trevlig kraftfull god smak.

Betyg

Chimay Grande Réserve Vieillie En Barriques 2017 är välsmakande god öl dricka som sällskapsdryck eller till efterrätter av choklad. Till mat vill jag inte dricka den. Den är riktigt mumsig. Jag har en flaska på lagring och det ska bli intressant att se hur den utvecklar sig.

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Mikael skriver:

   Fantastiskt fin öl.
   Besökte klostret i somras o fick med ett antal öl och ostar hem.
   Till övriga chimayöl måste även rekommenderas ost. Trappistöl med tillhörande trappistost är en njutning. Se chimays hemsida för rätt match! Finns i välsorterade ostdiskar 😀

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej Mikael.
    Lite avundsjuk på dig som varit och besökt klostret må jag säga. Har inplanerat att göra en ölresa till Belgien. Sen när den blir av återstår att se, men dit ska jag. Som du säger så är ost och öl en fantastisk kombination. Verkligen. Har ännu inte testat trappistostar, men har läst från andra inkl. dig att det ska vara en fantastisk kombination. Vet du om det finns någon svensk importör av trappistostar?
    Tack för att du läser.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *