×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Carpinus 2015 från Trädskogens Bryggeri

Carpinus 2015 från Trädskogens Bryggeri går inte att köpa.

Om ölen

Producent: Trädskogens Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Porter.
Styrka: 9,7%.
Flaskans bäst före: Antecknades inte (provsmakas 7 april 2018).
Pris: Kan inte köpas.
Serveringstemperatur: 10°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Bra lagringsmöjligheter.

Carpinus 2015 från Trädskogens Bryggeri går inte att köpa.

Carpinus 2015 från Trädskogens Bryggeri går tyvärr inte att köpa. Hur fick jag möjlighet att testa den? Jo när jag var på En Öl & Whiskymässa. Carpinius 2015 är en lagrad porter och där man tillsatt honung från en lokal biodlare. Hur smakar den? Är det en öl jag tycker de ska börja sälja?

Utseende

Svart färg med ljusbeige skumkrona. Stora bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Tydlig doft av honung men även torkad frukt, kryddor, toner av mörk choklad och kavring.

Smak

Tydlig smak av honung men även inslag av torkad frukt, hint av mörk choklad, kryddor och kavring. Alkoholen gör sig påmind. På det stora hela är det en trevlig smak. Kan tycka att smaken av honung tar en aningens överhand.

Betyg

Carpinus 2015 från Trädskogens Bryggeri var en trevlig öl som tyvärr inte säljs enligt producenten. Doften och smaknyanserna av honung gör det intressant och det blir en rolig öl att testa. Jag tycker dock de ska få ner smaken av honung en aning, så portern i sig får framträda på ett bättre sätt. Om bryggeriet för sig att börja producera den, så kan jag tänka mig att köpa några flaskor att lagra. Jo denna öl gynnas av att lagra och jag skulle gärna viljat ha en flaska i min ölkällare.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *