×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Canediguerra Saison är trevlig saison

Canediguerra Saison är trevlig saison från Italien.

Om ölen

Producent: Canediguerra CDG.
Land:
Italien.
Ölstil: Saison.
Styrka: 6,4%.
Burkens bäst före: Augusti 2022 (provsmakas 15 augusti 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 11168.
Pris vid inköp: 28,80 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Canediguerra Saison är trevlig saison från Italien.

Italien är ju inte ett land som är känt för sin öl direkt. Men de procuderar faktiskt mer drycker än bara vin. Här har ni en lista på de öl som jag testat från Italien, för er som är intresserade. Men innan ni spanar in de recensionerna, så tycker jag ni ska läsa vidare om denna trevliga saison.

Utseende

Canediguerra Saison har en oklar gul färg med smutsvit skumkrona som snabbt tunnas ut.

Doft

Jäst doft av frukt som gröna äpplen, gräs, halmlada, örter, honung och vetekrans. Men det doftar även segt lösgodis och skumbanan tycker jag. Det är en trevligt balanserad men också komplex doft.

Smak

Jäst smak av frukt av gröna äpplen, omogen kiwi, gräs, örter, honung och vetekrans. Beskan är markerad med jäst eftersmak av de smaker som finns i smakbilden. Smaken finns kvar länge i munnen.

Betyg

Canediguerra Saison är en trevlig saison att dricka som sällskapsdryck eller till rustika rätter av korv, pytt i panna, lax och husmanskost. Alltså det är till maten som den lämpar sig bäst. Men den är oavsett god att dricka precis som den är också. Köper jag den igen? Det kan jag göra, eftersom detta är en bra saison. Nej denna ölen är inte från Belgien, utan från Italien av alla ställen. Ja det finns mer än bara vin att dricka från det landet.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *