×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Bush Prestige från Brasserie Dubuisson

Bush Prestige från Brasserie Dubuisson hade passerat sitt bäst före datum när jag öppnade flaskan. Men hur smakar den som lagrad?

Om ölen

Producent: Brasserie Dubuisson.
Land:
Belgien.
Ölstil: Belgisk Stark Ale.
Styrka: 13%.
Flaskans bäst före: December 2018 (provsmakas 5 juni 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 11683.
Pris: 198 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Oklart.

Bush Prestige från Brasserie Dubuisson hade passerat sitt bäst före datum när jag öppnade flaskan. Men hur smakar den som lagrad?

Har ni också ett lager med öl som man missar att ha koll på dess utgångsdatum? I många fall behöver inte detta betyda något negativt för en öl, eftersom öl faktiskt kan gynnas av lagring. Om Bush Prestige från Brasserie Dubuisson har gynnats av lagring vet jag inte, eftersom jag inte provat den färsk. Men jag kan åtminstone ge ett utlåtande över hur den smakar som lagrad.

Utseende

Bush Prestige har en oklar rödbrun färg med smutsvit skumkrona. Det lägger sig en rejäl jästfällning i botten av glaset.

Doft

Ekfatslagrad jäst doft av torkad frukt, russin, sockerkaka som dränkts i sprit samt tydlig ton av alkohol. Men det doftar även likör och romrussin.

Smak

Jäst ekfatslagrad smak av torkad frukt, russin, ton av alkohol och farinsocker med markerad beska och söt eftersmak av torkad frukt. Ölet ger en muntorrhet. Men när öl blir tempererad, så smakar den bara koncentrerad torkad frukt, samtidigt som tonen av alkohol finns kvar i smakbilden.

Betyg

Jag vet inte hur Bush Prestige från Brasserie Dubuisson smakar färsk, men jag tänker att lagringen har gett den tydliga smaken av torkad frukt. Om lagringen varit av godo vet jag ej, men jag tycker det är en trevlig smak. Även om smakbilden inte är helt perfekt. En lagrad flaska likt denna dricker du som sällskapsdryck eller till ostbrickan.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *