×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Bryggmästarens Premium Gold har okej smak

Bryggmästarens Premium Gold har okej smak. Men det är ingen öl jag köper igen.

Om ölen

Producent: Åbro Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Dortmunder.
Styrka: 5,7%.
Flaskans bäst före: Maj 2020 (provsmakas 6 juli 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 1445.
Pris vid inköp: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Bryggmästarens Premium Gold har okej smak. Men det är ingen öl jag köper igen.

Öl från Åbro Bryggeri har i min menging en tendens att smakkaraktär av krut. Bryggeriets Svensk Starköl är dock ett undantag. Med Bryggmästarens Premium Gold däremot jag får den där klassiska Åbro krutkänslan. Speciellt god tycker jag inte den är heller. Helt okej, men ingen öl jag köper igen.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, kryddor och en liten ton av alkohol samt ton av citrus. Är det inte en liten svag gräston jag känner? Jag kan inte låts bli det, men öl från Åbro har en förmåga att dofta lite krut av någon anledning.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, kryddor och ton av alkohol med svag citruston med markerad beska.

Betyg

Bryggmästarens Premium Gold är öl att dricka som sällskapsdryck, husmanskost, smörgåstårta, korv med bröd eller hamburgare. Det är en helt okej smak, men det är ingen öl jag köper igen.

2,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

4 kommentarer

  1. Ellen skriver:

   Hej JONAS!!! Vi förstår att du kanske inte ÄSLKAR den här ölen. MEN. DEN ÄR BILLIG. och APKn råkar vara hög. Den smakar UTOMORDENTLIGT för att vara billig öl med be APK . Vi känner oss därför lite kräkningar över att du bara gav den 2.75. Har inte smakat någon billigare bättre öl????????

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej där. APKn är inget jag värdesätter i första hand, även om det såklart finns en viktig faktor med vad en öl kostar. För min del kan en öl ha hur bra APK som helst, men smakar den i min mening inte bra, då kommer jag inte välja den. Så smak går före APK för min del. Sen såklart finns det en gräns även för mig. Finns ju öl som kostar 150kr+ flaskan och jag har druckit många dyra goda öl, men sen kan man ju diskutera hur priset matchar smaken. Ja man kanske ska nöja sig med en flaska i dessa fallen. Även öl som kostar 50kr tar jag mig både en eller två ffunderingar om jag ska köpa eller ej. Men är det en viktig faktor med APK, så kan man ju såklart välja en öl som denna. Gillar man den dessutom, så är ju det bara en bonus. 🙂 Sen vad som är bra eller dålig öl är ju högst personligt. Mina recensioner är inte ett facit, bara min personliga åsikt. Precis som du har din. 🙂

  2. Rolf Andersson skriver:

   Har fastnat för Bryggmästarens Premium Gold,njuter av dess arom god till olika maträtter o en o annan ölkorv. Eller bara ett glas att svalka strupen med.
   Väntade länge men har nu även en uppsättning kupade glas både hemma o i stugan för att kunna njuta fullt ut.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej Rolf. Kul att du delar med dig. Jag kan förstå att detta är en öl som kan uppskattas av många. Även om jag personligen inte köper den, så betyder ju inte det att andra inte ska köpa den heller. Gillar man en öl, så ska man dricka den. Skål!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *