×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Brutal Brewing Sir Taste-a-Lot är återhållsam folköl

Brutal Brewing Sir Taste-a-Lot är återhållsam folköl.

Om ölen

Producent: Brutal Brewing.
Land:
Sverige.
Ölstil: Lageröl.
Styrka: 3,5%.
Flaskans bäst före: Maj 2018 (provsmakas 6 februari 2018).
Pris vid inköp: 11,90 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Brutal Brewing Sir Taste-a-Lot är återhållsam folköl.

Brutal Brewing Sir Taste-a-Lot är bryggd av Spendrups Bryggeri och är en folköl av stilen lager. Humlesorterna magnum, amarillo och perle har använts i bryggprocessen. Det innebär att jag bland annat borde känna en fruktig doft och smak. Är detta min nya favorit bland folköl? Det ska jag ta reda på nu.

Utseende

Ljusare bärnstensfärg med gräddvit tjock skumkrona. Stora nästintill obefintligs bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Doft av bröd och honung men även lite doft av tropiska frukter som ananas och en hint av citrus. Doften upplevs lite återhållsam och avvaktande.

Smak

Frisk smak av bröd, kryddor och honung och ton av tropisk frukt av citrus sammanbakat med behaglig beska. Trevlig smak men den är lite återhållsam och blyg.

Betyg

Brutal Brewing Sir Taste-a-Lot är lite återhållsam öl. Men den är rätt god ändå. Den passar att dricka som sällskapsdryck, till grillad mat eller asiatiskt. Jag kan tänka mig att köpa den igen.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *