×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Brooklyn Summer Ale är lättsam öl

Brooklyn Summer Ale är lättsam öl. Men är lite för tunn för min smak.

Om ölen

Producent: Brooklyn Brewery.
Land:
USA.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA).
Styrka: 5,0%.
Flaskans bäst före: Februari 2021 (provsmakas 29 augusti 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 11476.
Pris: 21,90 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Brooklyn Summer Ale är lättsam öl. Men är lite för tunn för min smak.

En av mina favoriter från Brooklyn Brewery är Brooklyn Lager. Den recensionen kan nu ju läsa efter att ni läst klart denna. För här ska jag nämligen berätta om min upplevelse kring Brooklyn Summer Ale. Jag tror jag förstår konceptet med ölen, då jag tänker bryggeriet ville ta fram en mer lättsam öl att dricka en varm sommardag. Det är också en lättsam öl, för här är det ingen tung rackar vi pratar om smakmässigt. Snarare tycker jag den är lite väl tunn faktiskt.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig doft av bröd samt fruktig ton av ananas och citrus. Det är en enkel doft.

Smak

Maltig smak av bröd, honung och fruktig ton av ananas samt citrus. Beskan är markerad med fruktig eftersmak av citrus och ananas. Smaken är lite tunn och erbjuder ingen smaksensation. Det är en lättsam smak utan några större krusiduller.

Betyg

Brooklyn Summer Ale är ölen du dricker som sällskapsdryck en varm sommardag, efter att du klippt gräset eller till all sorts mat egentligen. Det finns en balans i doft och smak, men det är inget ”pang”. Den är feg i smaken tycker jag. Men den kan absolut passa en riktigt varm sommardag. Köper jag den igen? Antagligen inte. Men prova den du. För du kan säkert gilla den mer än mig.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *