×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Brooklyn Spritz från Brooklyn Brewery

Brooklyn Spritz från Brooklyn Brewery är en intressant öl.

Om ölen

Producent: Brooklyn Brewery.
Land:
USA.
Ölstil: Övrig öl.
Styrka: 4,5%.
Burkens bäst före: Mars 2022 (provsmakas 26 juni 2021).
Systembolagets nr: 11713.
Pris vid inköp: 23,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Brooklyn Spritz från Brooklyn Brewery är en intressant öl.

Ni som läser min ölblogg, har noterat att det inte är först gången jag testar öl från Brooklyn Brewery. Här har ni förövrigt en lista på alla ölrecensioner jag gjort från bryggeriet. Men innan ni förkovrar er i dom recensionerna, så tycker jag du ska läsa denna först. Brooklyn Spritz är som rubriken antyder en intressant öl. Smakerna är lite roliga ändå, även om smakerna inte tilltalar mig till 100%.

Utseende

Brooklyn Spritz har en klar mörkare gyllengulorange färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Dominerande doft av apelsin, apelsinskal men även citron. Men det är även en godiston samt ton av tuggummi. Jag tycker även det är en liten doftnyans av koncentrerad saft.

Smak

Smak av apelsin, apelsinskal och ton av citron. Precis som med doften så är det en godiston samt ton av tuggummi. Beskan är markerad med eftersmak av apelsin. Långt i eftersmaken är det som att ha ätit segt lösgodis.

Betyg

Brooklyn Spritz från Brooklyn Brewery är ölen du dricker främst som aperitif men även sällskapsdryck. Alltså det är nog ingen öl jag skulle dricka till mat faktiskt. Det är en intressant öl smakmässigt, men det är antagligen ingen öl jag köper igen. Den är inte dålig på något vis, men samtidigt heller inte fantastisk. Alltså den är svår att betygsätta, men ett betyg måste den ändå få. Jag kan tro att den kan uppskattas av många, speciellt de som inte gillar den klassiska ölsmaken. För denna smakar ju inte lageröl precis.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *