×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Bron IPA från Åbro Bryggeri

Bron IPA från Åbro Bryggeri är ingen öl som jag köper igen.

Om ölen

Producent: Åbro Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: India pale ale.
Styrka: 5,9%.
Flaskans bäst före: December 2024 (provsmakas 12 februari 2023).
Systembolagets nr: 1084.
Pris vid inköp: 18,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Bron IPA från Åbro Bryggeri är ingen öl som jag köper igen.

Jag har tidigare recenserat Bron Lager Ekologisk. Alltså den var rätt så trevlig. Men hur smakar Bron IPA, som är en öl av stilen india pale ale?

Utseende

Bron IPA har en klar mörkare gyllengul färg med smutsgulvit skumkrona.

Doft

Humlearomatisk doft av bröd, karamell och citrus.

Smak

Humlearomatisk smak av bröd, karamell, citrus och tallbarr. Det finns en markerad beska med besk och bitter eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Bron IPA från Åbro Bryggeri är ölen att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag eller till mat som pizza, revbensspjäll och hamburgare. Men köper jag den igen? Alltså jag köper den inte igen. Jag hade önskat tona ner beskan och bitterheten. Men jag hade också önskat mer citrussmaker, som exempelvis ananas, grapefrukt osv. Den smaker verkligen inte som en IPA i den bemärkelsen, även om det finns en citruston. Jag har svårt att definiera vad för citrus jag känner.

Älskar du IPA med tydliga citrustoner, där du kan plocka ut dem, så är detta antagligen inte en öl för dig. Men prova gärna och skriv en kommentar hur du upplever den. Detta kanske är din nya favorit vad vet jag? Sen måste inte en IPA vara packad med tropisk doft och smak heller. Det kan smaka bra ändå. Men här är jag som sagt inte helt övertygad.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *