×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Britpop British IPA

Britpop British IPA är ett samarbete mellan Poppels Bryggeri och Ängöl.

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri / Ängöl.
Land:
Sverige.
Ölstil: India pale ale.
Styrka: 6,4%.
Bäst före: Oktober 2023 (provsmakas 26 december 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 38568.
Pris vid inköp: 26,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Britpop British IPA är ett samarbete mellan Poppels Bryggeri och Ängöl.

Då var det dags att testa en öl från Poppels Bryggeri och Ängöl. Detta är alltså en collab mellan de båda bryggerierna. Jag antar att den bryggts hos Poppels, då etiketten är deras. Däremot så missade jag av rena farten i butiken att denna ölen är limiterad. Jag brukar vanligtvis inte köpa sådana öler längre. Eftersom man inte kommer kunna köpa den igen när den sålt slut. Hur bra eller dålig den än är, så ger inte sådana öler mig något. Men nu när jag köpt den, så får det ju bli en recension. Alltså det är synd att den är limiterad, eftersom den är riktigt god. Ser jag den på hyllan, så kan jag plocka en flaska eler två.

Utseende

Britpop British IPA har en ljusare klar bärnstensfärg med lätt ljusbrun skumkrona.

Doft

Humlearomatisk doft av bröd, citrus av ananas, persika, citrusskal och passionsfrukt. 

Smak

Humlearomatisk smak av bröd, ananas, persika, passionsfrukt och citronskal. Men jag får även en citronkänsla i smakbilden. Upplever även en slags fruktkaramellig ton i smakbilden. Det finn en beska med fruktig eftersmak.

Betyg

Britpop British IPA är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck. Till mat tänker jag att fish och chips borde passa. Eller en grillad kyckling. Men köper jag den igen? Gärna. Men nu är den visst limiterad och då lär det ju inte ske tänker jag. Men ser du en flaska på butikshyllan så ska du testa den tycker jag.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *