×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Brick Field Brown från The Five Points Brewing Company

Brick Field Brown från The Five Points Brewing Company är en trevlig öl av stilen brown ale.

Om ölen

Producent: The Five Points Brewing Company.
Land:
England.
Ölstil: Brown Ale.
Styrka: 5,4%.
Flaskans bäst före: Augusti 2021 (provsmakas 2 januari 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 1324.
Pris vid inköp: 22,90 kr.
Serveringstemperatur: 10°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Brick Field Brown från The Five Points Brewing Company är en trevlig öl av stilen brown ale.

Brick Field Brown från The Five Points Brewing Company är en nyhet på Systembolaget. Ja åtminstone när denna recensionen skrivs. Det är även den första ölen jag provar från bryggeriet och det är en trevlig doft och smak som möter mig.

Utseende

Oklar mörk rödbrun färg med lätt ljust brun skumkrona.

Doft

Rostad ton av karamell, russin, kaffe, choklad, nötter, fruktkaka och farinsocker. Det är en balanserad och samtidigt trevlig doft som möter näsan.

Smak

Rostad smak av karamell, russin, nötter, farinsocker, kaffe, mörkt bröd och choklad med markerad beska och lite bitterhet. Eftersmaken är av karamell, russin, nötter och mörkt bröd. Det är en balanserad trevlig smak. Men när den blir tempererad, så tycker jag en liten ton av lakrits framträder. Men även chokladen får en mer framträdande roll när den blir tempererad.

Betyg

Brick Field Brown från The Five Points Brewing Company är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till ostbrickan och efterrätter av choklad. Provar med en bit schweizernöt till och det funkar riktigt bra. Men köper jag den igen? Alltså det kan jag tänka mig att göra, eftersom det smakar bra.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *