×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Brewski Mangofeber DIPA är tropisk öl från Helsingborg

Brewski Mangofeber DIPA är tropisk öl från Helsingborg.

Om ölen

Producent: Brewski.
Land:
Sverige
Ölstil: Dubbel IPA
Styrka: 8%
Flaskans bäst före: Tyvärr går det inte att avläsa flaskans bäst före, då den grötat ihop sig med text från flasketiketten. Den är dock inköpt nyligen och provsmakas 28 december 2017.
Systembolagets beställningsnummer: 30109.
Pris: 39,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Drick så färsk som möjligt.

Brewski Mangofeber DIPA är tropisk öl från Helsingborg.

Brewski Mangofeber DIPA är tropisk öl från Helsingborg. Det jag noterar när jag tar fram flaskan från ölskafferiet, är att det inte går att utläsa flaskans bäst före datum. Den har dessvärre grötat ihop sig med flaskettikettens text. Jag brukar ha som vana att titta på flaskans bäst före på Systembolaget, men har lyckats missa det denna gång. Den är nyligen inköpt och jag hoppas att den är färsk, för det så du ska dricka din IPA.

Vad finns det att berätta om Brewski? Den bästa källan är bryggeriets hemsida. Nu ska jag dock öppna min Mangofeber DIPA, så du får välja mellan att besöka deras hemsida eller fortsätta läsa vad jag tycker om ölen.

Utseende

Gulorande grumlig färg med gräddvit skumkrona. Inga synliga bubblor när jag vickar på glaset.

Doft

Tydligt doft av tropiska frukter av främst mango, men upplever även ananas och citrus och tallbarr. Balanserad doft men den känns aningen instängd och därmed inte så fräsch.

Smak

Smak av tropiska frukter av främst mango men även ananas, grapefrukt, citrus och tallbarr med tydlig beska som finns kvar i eftersmaken. Som att dricka en besk juice utspädd med alkohol. Ölet har en tydlig humlebränna.

Betyg

Brewski Mangofeber DIPA är ingen öl som imponerar på mig. Jag vet tyvärr inte hur färsk den är, eftersom jag inte kan avläsa flaskans bäst före datum. Den är dock inköpt nyligen. Den instängda doften kombinerat med tydlig humlebränna gör att det inte är med stor njutning jag dricker den. Den är lite som att dricka en grumlig besk juice som man spätt med vodka. Ska jag matcha den till mat så kan en grillad köttbit eller kryddstark asiatisk mat passa. Som sällskapsdryck väljer jag något annat och det gäller även maten. Jag drack inte upp den heller om ni nu vill veta.

2/5

Upptäck mer öl från samma bryggeri eller ölstil:
Bryggeri: Brewski
Ölstil: Dubbel IPA
Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *