×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

BrewDog Santa Paws är spretig, tam och mesig

BrewDog Santa Paws är spretig, tam och mesig.

Om ölen

Producent: BrewDog.
Land:
England.
Ölstil: Scotch Ale.
Styrka: 4,5%.
Flaskans bäst före: September 2018 (provsmakas 30 november 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11368.
Pris: 23,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras. Drick omgående.

BrewDog Santa Paws är spretig, tam och mesig.

BrewDog Santa Paws är ingen öl jag kan rekommendera. Sammanfattat tycker jag den är spretig, tam och mesig. Med den sammanfattningen tycker jag vi går vidare med själva recensionen.

Utseende

Rödbrun på gränsen till svart färg med brunbeige skumkrona. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Jag tycker det men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Frisk doft av bröd, russin, torkad frukt, choklad, knäck och kryddor.

Smak

Frisk och lite bitter smak som också är tam och spretig med tydlig beska. Jag har svårt att fånga smaknyanserna inledningsvis. Men jag känner smak av bröd, torkad frukt, choklad och nötter. Doften är bättre än smak.

Betyg

BrewDog Santa Paws lite lägre alkoholhalt tror jag bidrar till att ölen blir lite spretig, tam och mesig i smaken. Doften är betydligt bättre. Jag tänker att man dricker den till julgodis, nötter eller en efterrätt med choklad. Det är ingen öl jag dricker till mat. Men det spelar egentligen ingen roll vad jag tror den passar till, för jag har druckit godare öler och tänker hålla mig till det också.

2/5

Upptäck mer öl från samma bryggeri eller ölstil:
Bryggeri: BrewDog
Ölstil: Scotch Ale
Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *