×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Brewdog Punk IPA är en rätt så trevlig öl

Brewdog Punk IPA är en rätt så trevlig öl av stilen india pale ale.

Om ölen

Producent: BrewDog.
Land:
England.
Ölstil: India Pale Ale (IPA).
Styrka: 5,4%.
Flaskans bäst före: Juni 2022 (provsmakas 27 juli 2021).
Systembolagets beställningsnummer: 1515.
Pris: 20,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Brewdog Punk IPA är en rätt så trevlig öl av stilen india pale ale.

Då var det dags att testa en ny öl från BrewDog. Du hittar mina tidigare recensioner här. Vad gäller Brewdog Punk IPA, så var det en öl jag drack en hel del förr. Men inte nu längre. Ni är några som hört av er och tyckt jag skulle recensera denna ölen. Så här är nu recensionen och vad tycker jag då? Borde jag börja köpa den igen?

Utseende

Brewdog Punk IPA har en något oklar gyllengulorange färg med smutsvit tjock skumkrona. En tropisk doft sprider sig när jag häller upp ölen.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, grapefrukt, ljust bröd, spadet av fruktcocktail på burk, citrusskal och lite tallbarr. Det är också lite som att precis ha öppnat ett paket med färsk kronjäst. Det är en trevlig doft.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt, spade av fruktcocktail på burk och ljust bröd. Beskan är markerad med eftersmak av tropisk frukt. Det är en balanserad smak, men lite tunn och nästan lite vattnig känsla. Men smaken är ändå trevlig.

Betyg

Brewdog Punk IPA är ölen att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag eller till mat som grillad bbq eller hamburgare. Alltså den känns som en sommaröl. Men köper jag den igen? Ja kanske ändå. Alltså jag måste inte ha den igen till varje pris. Men jag kan absolut förstå om den har sin skara fans. För smaken är det i sak inget fel på. Får jag den i handen så klagar jag inte. Men den är kanske inte förstahandsvalet.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *