×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

BrewDog King’s Shilling är en positiv upplevelse

BrewDog King's Shilling är en positiv upplevelse. Här finns komplex doft och smak.

Om ölen

Producent: BrewDog.
Land:
England.
Ölstil: Skotsk Ale.
Styrka: 8,0%.
Flaskans bäst före: December 2021 (provsmakas 22 maj 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 1220.
Pris: 26,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

BrewDog King’s Shilling är en positiv upplevelse. Här finns komplex doft och smak.

Jag tycker BrewDog har lite varierad kvalité på sina öler. Jag har alltså druckit ett gäng av bryggeriets öler genom åren, men allt har inte hamnat som recensioner här på Ölbloggen. Spana gärna in de recensioner som finns, så förstår du varför. Men med BrewDog King’s Shilling så vänder bryggeriet på trenden och gör en riktigt trevlig öl.

Utseende

Svart färg med ljusbrun tjock skumkrona.

Doft

Rostad maltig doft av kaffe, mörk choklad, karamell, fudge, vete, russin och ton av nötter. Det är en trevlig och komplex doft.

Smak

Rostad maltig smak av kaffe, choklad, soya, svag ton av tobak, karamell, vete, torkad frukt och ton av nötter med markerad beska och eftersmak av karamell, choklad och kaffe. Men tycker jag mig även finna en ton av saltlakrits? Det är en trevlig smak.

Betyg

BrewDog King’s Shilling passar att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätter av choklad. Men jag tycker även den funkar fint att servera jordnötter till. Köper jag den igen? Alltså det kan jag tänka mig, förutsatt att den står där framför mig på hyllan. Jag specialbeställer den kanske inte.

3,75/5

Upptäck mer öl från samma bryggeri eller ölstil:
Bryggeri: BrewDog
Ölstil: Scotch Ale
Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *