×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Brekeriet Rhubarbe – En blek kopia av belgisk suröl

Brekeriet Rhubarbe - En blek kopia av belgisk suröl från bryggeriet i Skåne.

Om ölen

Producent: Brekeriet Beer AB.
Land:
Sverige
Ölstil: Saison.
Styrka: 5,0%.
Flaskans bäst före: Augusti 2022 (provsmakas 17 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 1449.
Pris: 25,20 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 12°C
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Brekeriet Rhubarbe – En blek kopia av belgisk suröl från bryggeriet i Skåne.

När jag häller upp Brekeriet Ruhbarb så känner jag direkt en lite syrlig doft som sprider sig. Jag gillar verkligen öler som ger sig till känna redan vid öppningsstadiet. Har jag en fantastisk öl att vänta mig? På flaskans etikett står det att läsa: From Skåne with love. Vi får väl se om det finns någon kärlek i flaskan.

Utseende

Gulorange oklar färg med gräddvit skumkorna som lägger sig som en ring runt glaskanten. Inga synliga bubblor när man vickar på glaset.

Doft

Syrlig doft av sura nappar, rabarber och lada. Det finns även en jäst doft. Trevlig doft men den känns lite ”instängd” på något vis. Ungefär som att det är något hindrar dofterna att få blomma ut i all sin prakt.

Smak

Frisk lite återhållsam syrlig smak av rabarber och citron med en beska som slår till lite i munnen. Ölet ger en muntorrhet. Doften är bättre än smaken och jag saknar kraften i syrligheten som jag upplever hos de belgiska ölerna av samma stil.

Betyg

Brekeriet Rhubarbe är i mitt tycke en ok syrlig öl i belgisk stil. Det finns lite kärlek från Skåne i flaskan, men inte tillräckligt nog för att göra mig exalterad. Brekeriet Rhubarbe är ingen öl jag måste köpa igen, men den var kul att testa.

3/5

Upptäck mer öl från samma bryggeri eller ölstil:
Bryggeri: Brekeriet
Ölstil: Saison
Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *