×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Bohemian Groove Barrel Aged

Bohemian Groove Barrel Aged från Fjäderholmarnas Bryggeri är välsmakande öl att dricka som sällskapsdryck. Det är så jag vill dricka den.

Om ölen

Producent: Fjäderholmarnas Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial stout.
Styrka: 14,5%.
Bäst före: Februari 2032 (provsmakas 10 januari 2024).
Systembolagets beställningsnummer: 39852.
Pris vid inköp: 80,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Bohemian Groove Barrel Aged från Fjäderholmarnas Bryggeri

Jag har en förkärlek till komplexa öler. Bohemian Groove Barrel Aged från Fjäderholmarnas Bryggeri levererar på just denna punkt. Den verkligen ÄR komplex, proppad med smak och samtidigt mycket god.

Utseende

Mörkt röd färg på gränsen till svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig rostad fatlagrad doft av torkad frukt, choklad, kaffe, lakrits, vanilj, en slags likörkaraktär och ton av alkohol som döljs väl.

Smak

Maltig rostad fatlagrad smak av torkad frukt, kaffe, choklad, lakrits, vanilj, likörkaraktär, soja, nötter och ton av alkohol som döljs väl. Beskan är återhållsam med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. I eftersmaken återfinns en alkoholhetta. Men är det även en liten tobakston jag känner?

Betyg

Bohemian Groove Barrel Aged från Fjäderholmarnas Bryggeri är välsmakande öl att dricka som sällskapsdryck. Det är så jag vill dricka den. Alltså den är som en efterrätt i sig självt. Alltså jag köper den gärna igen!

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *