×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Blueberry Sour W/ Cacao Nibs från Collective Arts Brewing

Blueberry Sour W/ Cacao Nibs från Collective Arts Brewing har tydlig smak av blåbär och choklad.

Om ölen

Producent: Collective Arts Brewing.
Land:
Kanada.
Ölstil: Övrig öl.
Styrka: 5,6%.
Burkens bäst före: Mars 2021 (provsmakas 5 juni 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 11085.
Pris vid inköp: 41,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Blueberry Sour W/ Cacao Nibs från Collective Arts Brewing har tydlig smak av blåbär och choklad.

Jag tycker Blueberry Sour W/ Cacao Nibs är en intressant öl. Åtminstone när jag doftar på den, eftersom den doftar riktigt trevligt. Men tyvärr så matchar inte smaken med doften alls. Jag blir lite besviken faktiskt.

Utseende

Blueberry Sour W/ Cacao Nibs har en mörkröd färg med rödrosa skumkrona.

Doft

Syrlig doft av blåbär, blåbärsglass, ton av choklad, cheesecake och lösgodis. Den ser ut att ha en hög viskositet. Men den doftar även trevligt bör tilläggas.

Smak

Syrlig smak av blåbär, blåbärsglass, ton av choklad och lösgodis med markerad beska och eftersmak av blåbär. Jag får även lite känsla av kaka längre bort i eftersmaken. Men tyvärr är det ingen jättebalanserad smak. Eftersom den är jolmig och spretig. Jag blir lite besviken, för doften var ju så trevlig. 

Betyg

Blueberry Sour W/ Cacao Nibs från Collective Arts Brewing gör mig lite besviken faktiskt. Tanken är god, men utförandet har en hel del att önska vad gäller smaken. Synd tycker jag, eftersom doften var trevlig. Om du nu ska dricka den, så är det som sällskapsdryck. Men köper jag den då igen? Det lär inte hända faktiskt. Jag tycker den dessutom är dyr.

2,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *