×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Blueberry Christmas IPA

Blueberry Christmas IPA från Bearded Rabbit Brewery är trevlig och smakfull öl som jag väljer främst att dricka precis som den är.

Om ölen

Producent: Bearded Rabbit Brewery.
Land:
Sverige.
Ölstil: New England IPA.
Styrka: 6,2%.
Bäst före: Oktober 2024 (provsmakas 15 december 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 32376.
Pris vid inköp: 38 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Blueberry Christmas IPA från Bearded Rabbit Brewery är trevlig och smakfull öl.

Då var det dags att testa en julöl från Bearded Rabbit brewery och deras Blueberry Christmas Story. Alltså gillar du som jag öler med komplex doft och smak, men som samtidigt håller bra balans, då ska du spana in denna ölen. Alltså den är väldigt god!

Utseende

Blueberry Christmas IPA har en oklar gul färg med äggskalsfärgad skumkrona. Den ser ut som en tropisk fruktjuice i färgen.

Doft

Humlearomatisk tropisk doft av ananas, grapefrukt , sockerkaka och ton av vad jag vill uppleva är tallbarr. Men sen så ska ölen också vara smaksatt med blåbär. Ölen innehåller 1% blåbär och okänd mängd blåbärsarom. Alltså jag kan inte riktigt uppfatta den doftnyansen. Men nu när jag vet att den finns där, så kan jag förstå den speciella doftnyansen som blåbäret faktiskt ger. För doften är trevlig och på sitt vis annorlunda.

Smak

Humlearomatisk tropisk smak av ananas, grapefrukt, sockerkaka och tallbarr. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Sen var det detta med blåbärssmaken. Jag kan fatta att den är där nu när jag vet det, men jag hade aldrig kunnat uppge den smaknyansen om jag druckit den i blindo. Alltså blåbären ger en intressant och trevlig smakkaraktär.

Betyg

Blueberry Christmas IPA från Bearded Rabbit Brewery är en intressant öl faktiskt. Blåbären och även blåbärsaromen ger en lite annorlunda touch på en annars god öl. Jag kan uppskatta den smaken faktiskt. Sen ska du inte förvänta dig att den är packad med blåbärssmak. Men den bidrar till en intressant smakprofil. Alltså det är gott. En oväntad kombination som funkar. Men hade man haft säg 50% blåbär, då vet jag inte om det hade blivit så bra kanske? Hur dricker man denna ölen då? Personligen väljer jag att dricka denna öl precis som den är utan något att äta till.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *