×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Black (K)night IPA från Vreta Kloster Bryggeri

Black (K)night IPA från Vreta Kloster Bryggeri smakar inte som en klassisk IPA.

Om ölen

Producent: Vreta Kloster Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Black IPA.
Styrka: 8,5%.
Flaskans bäst före: Oktober 2022 (provsmakas 1 maj 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 36485
Pris vid inköp: 39,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl som jag skulle lagra.

Black (K)night IPA från Vreta Kloster Bryggeri smakar inte som en klassisk IPA.

Vreta Kloster Bryggeri har här bryggt en black IPA som smakar allt annat än en klassisk IPA. Men i mitt tycke så är det en välsmakande öl. Passa även på att läsa mina tidigare recensioner från Vreta Kloster Bryggeri, när du läst klart denna.

Utseende

Black (K)night IPA har en mörkt rödbrun på gränsen till svart färg med ljusbrun tjock skumkrona. Den skummar rejält när jag häller upp ölen.

Doft

Rostad maltig doft av mörkt bröd, choklad, kaffe, nötter, ton av torkad frukt och en slags fruktig doft på samma gång. Men tycker mig även finna en ton av karamellgodis.

Smak

Rostad maltig smak av mörkt bröd, kaffe, choklad, lite bitterhet samt en ton av torkad frukt. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Långt bak i eftersmaken uppfattar jag en ton av nötter, lite lakritskaraktär samt ton av alkohol.

Betyg

Black (K)night IPA från Vreta Kloster Bryggeri passar att dricka som sällskapsdryck. Det är så jag vill dricka den. Men en bit ost eller charkuterier kan absolut passa. Som du märker på min doft och smakupplevelse, så är det ingen klassisk IPA som vi har att göra med här. Men köper jag den igen? Alltså det kan jag tänka mig att göra faktiskt. Eftersom det är en trevlig doft och smak.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *