×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Blåbergen Veteöl

Blåbergen Veteöl från Blåbergen Bryggeri är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk, korv och lax.

Om ölen

Producent: Blåbergen Bryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Hefewiesen.
Styrka: 5,5%.
Bäst före: Maj 2023 (provsmakas 23 februari 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 37649.
Pris vid inköp: 32,30 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Blåbergen Veteöl från Blåbergen Bryggeri

Sverigeresan med ölbloggen är mitt sätt att upptäcka den svenska hantverksölen. Det är inte alltid jag nämner det, men ni som läser kommer också med tips och förslag på öl jag ska testa. Här är ett exempel och vad tycker jag då om Blåbergen Veteöl?

Utseende

Blåbergen Veteöl har en oklar gul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Jäst doft av vete, vetebröd, örter, lite skumbanan och ton av gräs.

Smak

Jäst smak av vete, vetebröd, örter, ton av skumbanan samt en ton av gräs. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Blåbergen Veteöl från Blåbergen Bryggeri är trevlig veteöl att dricka som sällskapsdryck eller till rätter av fläsk, korv och lax tänker jag borde passa. Men en hamburgare och pyttipanna kan också passa. Köper jag den igen? Ja men det kan jag göra om jag ser den framför mig på butikshyllan. Smaken är ju faktiskt trevlig.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *