×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Bitter [Bertil] från Smith Street Brew

Bitter [Bertil] från Smith Street Brew är välsmakande öl.

Om ölen

Producent: Smith Street Brew.
Land:
Sverige.
Ölstil: Engelsk bitter.
Styrka: 3,9%.
Flaskans bäst före: Oktober 2022 (provsmakas 1 januari 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 1237.
Pris vid inköp: 21,50 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Bitter [Bertil] från Smith Street Brew är välsmakande öl.

När jag skriver denna recensionen, så är Bitter [Bertil] den första ölen jag testar från det svenska bryggeriet Smith Street Brew. Men jag måste säga att det är en välsmakande öl och den får mig att vilja testa bryggeriets övriga öler.

Utseende

Bitter [Bertil] har en bärnstensfärg med beige skumkrona.

Doft

Maltig doft av karamell, öppnad majsburk, sirapslimpa, nötter samt en fruktig ton. men upplever även en ton av romerska bågar.

Smak

Maltig smak av karamell, sirapslimpa, nötter, kryddor samt ton av frukt. Det finns en markerad beska med besk eftersmak av de smaker som återfinns. Det är även en lite vattnig ton. Men på det stora hela så är det en fin balans i smakbilden.

Betyg

Bitter [Bertil] från Smith Street Brew är öl att dricka som sällskapsdryck eller till mat som husmanskost, hamburgare eller korv med bröd. Men köper jag den igen? Ser jag den framför mig på butikshyllan kan jag ta en flaska eller två. Men jag specialbeställer den inte.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *