×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Birra Moretti från Heineken Italia

Birra Moretti från Heineken Italia lämpar sig bäst att dricka i sitt hemland.

Om ölen

Producent: Heineken Italia.
Land:
Italien.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 4,6%.
Bäst före: Januari 2024 (provsmakas 10 februari 2023).
Systembolagets nr: 89064.
Pris vid inköp: 17,10 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Birra Moretti från Heineken Italia lämpar sig bäst att dricka i sitt hemland.

Då var det dags att recensera en italiensk öl. Dennaölen stötte jag på första gången när jag studerade på högskolan. Det var en restaurang nära skolan som sålde denna. Det är nu 8-9 år sedan jag drack den sist. Då vill jag minnas att jag tyckte den var okej. Det är den uppenbarligen fortfarande. Men som rubriken antyder, så väljer jag att dricka annan öl än denna här i Sverige. Läs vidare vetja.

Utseende

Birra Moretti har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig frisk doft av knäckebröd, citruston och en slags honungskaraktär. Men tycker även det finns en örtig ton.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citruston och ton vad jag vill uppleva är en slags honungskaraktär. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Tycker även det finns en metallisk ton längre bak i smakbilden. Alltså på det stora hela tycker jag att maken är lite spretig.

Betyg

Birra Moretti är en helt ok öl att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag eller till en pizza. Men köper jag den igen? Alltså jag måste inte köpa den igen. Men får jag den i handen så kommer jag inte klaga något större heller. Den är lite spretig som sagt. Har du inte provat den, så kan detta vara en öl som just du ska prova. Jag tänker att detta är en typisk öl som lämpar sig bäst att dricka när du är på besök i sitt hemland Italien.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *