×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Big Friendly Giant 2023

Big Friendly Giant 2023 från Beerium Kraftölsbryggeri är mycket god öl att dricka som sällskapsdryck. Det är så man ska dricka denna ölen.

Om ölen

Producent: Beerium Kraftölsbryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial stout.
Styrka: 11%.
Bäst före: Februari 2025 (provsmakas 11 februari 2024).
Systembolagets beställningsnummer: 38720.
Pris vid inköp: 42,10 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Big Friendly Giant 2023 från Beerium Kraftölsbryggeri

Då var det dags att testa imperial stout från Beerium Kraftölsbryggeri. Big Friendly Giant 2023 är en komplex öl med mycket smak. Men bra smak! Alltså det här är en riktigt god öl!

Utseende

Big Friendly Giant 2023 har en mörkt röd i princip svart färg med brun skumkrona.

Doft

Maltig rostad doft av choklad, torkad frukt, vaniljkaraktär, nötter samt ton av lakrits.

Smak

Maltig rostad smak av choklad, torkad frukt, nötter, vaniljkataktär, lakrits och mörkt bröd. Beskan är balanserad till smakbilden och eftersmaken är av de smaker som återfinns. Man känner en alkoholhetta, men den dölja samtidigt mycket väl. I eftersmaken finns det också en liten bitterhet och ton av kaffe upplever jag.

Betyg

Big Friendly Giant 2023 från Beerium Kraftölsbryggeri är mycket god öl att dricka som sällskapsdryck. Det är så man ska dricka denna ölen. Punkt. Jag hade gärna köpt den igen om den finns kvar. Jag har en flaska som jag ska prova att lagra för att se hur den utvecklar sig.

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *