×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Bernard Celebration Lager har ingen wow-faktor

Bernard Celebration Lager har ingen wow-faktor över sig. Den inger inga bestående intryck.

Om ölen

Producent: Pivovar Bernard.
Land:
Tjeckien.
Ölstil: Pilsner av tjeckisk stil.
Styrka: 5%.
Flaskans bäst före: Oktober 2019 (provsmakas 13 mars 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 89252.
Pris vid inköp: 23,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Bernard Celebration Lager har ingen wow-faktor över sig. Den inger inga bestående intryck.

Jag har fått en del rekommendationer att testa Bernard Celebration Lager. Det måste jag ju såklart göra nu när man får tipset. Vad tycker jag då om denna öl? Jag kan förstå att den har sina anhängare. Den tilltalar bara inte mig fullt ut.

Utseende

Klar bärnstensfärg med smutsvit skumkrona.

Doft

Doft av ljust knäckebröd, honung, kryddor och citrus. Det är en enkel och ganska platt doft. Den doftar inte dåligt, men inger heller ingen wow-faktor.

Smak

Maltig söt smak av knäckebröd, kryddor, honung och citrus med markerad beska. Den är på det stora hela lite ojämn och aningens tunn i smaken tycker jag. I sig är det inte jättedålig smak, men samtidigt inget som gör mig överlycklig heller.

Betyg

Bernard Celebration Lager har ingen wow-faktor över sig. Den inger inga bestående intryck för min del. Den tilltalar säkert ändå en hel del människor och det kan jag förstå med tanke på de tips jag fått. Det är bara en öl som i min mening är helt okej, men inte mer än så. Denna dricker du som sällskapsdryck en varm sommardag eller till grillat kött. Köper jag den igen? Troligtvis inte.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *