×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Bernard Bohemian Winter Ale smakar alkohol

Bernard Bohemian Winter Ale smakar alkohol och det är på det stora hela ingen angenäm smak.

Om ölen

Producent: Pivovar Bernard.
Land:
Tjeckien.
Ölstil: Belgisk ljus ale.
Styrka: 8,2%.
Flaskans bäst före: September 2021 (provsmakas 11 augusti 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 31610.
Pris: 25,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 12°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Bernard Bohemian Winter Ale smakar alkohol och det är på det stora hela ingen angenäm smak.

Jag har tidigare testat öl från Pivovar Bernard. Det har inte varit någon öl som gett mig några bestående intryck. Det har samtidigt inte varit någon total katastrof som jag fått uppleva. Bernard Bohemian Winter Ale bryter trenden genom att faktiskt vara en total katastrof. Jag tycker inte detta är en god öl, eftersom den har en alldeles för markerad ton av alkohol. Det samtidigt ingen balans heller, eftersom smakerna inte håller ihop på ett bra sätt. Nej jag har druckit godare öl av stilen belgisk ljus ale.

Utseende

Klar gyllenen ljusare bärnstensfärg smutsvit skumkrona.

Doft

Maltig ton av ljust bröd, banan, honung, torkad frukt och örter. Tycker även det är en ton av godis och ton av alkohol.

Smak

Maltig söt smak av bröd, torkad frukt, örter, banan, honung och ton av alkohol. Beskan är markerad med eftersmak av torkad frukt, bröd och tydlig ton av alkohol. Själva tonen av alkohol tar lite väl överhand och återfinns länge i eftersmaken. Sedan tror jag mig också känna en nyans av koriander. Alltså det är en krydda jag verkligen inte gillar…

Betyg

Bernard Bohemian Winter Ale är ingen öl som imponerar på mig. Tonen av alkohol tar för mycket överhand i eftersmaken och som oangenämnt håller i sig länge. Sedan är det ingen bra balans i smaken heller. Denna öl dricker du som sällskapsdryck eller till husmanskost. Ja om du nu ska dricka den. Det kommer åtminstne inte jag göra igen. Det är ingen öl jag vill dricka till julbordet heller. Detta var ingen njutningsfull öl om ni frågar mig. Men den kan få en etta, för jag lyckades ändå med nöd och näppe att dricka upp den. Samtidigt fick jag ett tack från vasken.

1/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Jonas skriver:

   Oj vilken sågning. Själv tyckte jag att det var uppfriskande med en tjeckisk ale som kunde varit bryggd i Belgien. Undrar om de inte använt Fermentis Safale T-58. Men visst ger den ett visst ruffigt intryck, på gott eller ont.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Jo för min del blev det en sågning här. Men som alltid, så kommer vi uppleva olika. Tjusningen med öl. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *