×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Berliner Pilsner från Radeberger Gruppe KG

Berliner Pilsner från Radeberger Gruppe KG är varken bra eller dålig.

Om ölen

Producent: Radeberger Gruppe KG.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 5%.
Burkens bäst före: Februari 2023 (provsmakas 12 februari 2021).
Pris vid inköp: 14,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Berliner Pilsner från Radeberger Gruppe KG är varken bra eller dålig.

Berliner Pilsner är ännu en öl av stilen pilsner som är helt okej, men inte mer än så. Alltså som rubriken antyder så ska du inte förvänta dig några stordåd till smaker, men samtidigt inga katastrofala smaker heller. Jag tänker att det alltid finns någon som kan uppskatta denna öl. Men själv är jag som ni förstår inte helt såld.

Utseende

Berliner Pilsner har en klar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd och citruston samt en kryddig ton. Men jag tycker även att det är en liten sur ton i doftbilden.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, citruston, en kryddig ton samt svag ton av någon slags honungskaraktär. Det är i alla fall en sötma jag känner. Beskan är markerad med besk eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Men jag tycker även det är en metallisk ton i eftersmaken.

Betyg

Berliner Pilsner från Radeberger Gruppe KG är ölen att dricka en varm sommardag när man fixar med grillen eller har klippt gräsmattan. Till mat tänker jag att all sorts mat passar tänker jag. Men köper jag den igen? Alltså det är ingen fantastisk öl, men samtidigt ingen katastrof heller. Den är okej, men köper den igen gör jag inte.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *