×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Belgian Noir från Hantverksbyggeriet

Belgian Noir från Hantverksbyggeriet är smakfull och god öl.

Om ölen

Producent: Hantverksbryggeriet.
Land:
Sverige.
Ölstil: Belgisk mörk ale.
Styrka: 9%.
Flaskans bäst före: November 2027 (provsmakas 16 januari 2022).
Systembolagets nr: 38567.
Pris vid inköp: 45,50 kr.
Serveringstemperatur: 14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Belgian Noir från Hantverksbyggeriet är smakfull och god öl.

Då var det dags att testa Belgian Noir, som är en svenskbryggd öl av belgisk stil. Jag älskar öl från Belgien och jag tycker alltid det är kul när svenska bryggerier brygger sådan öl. men vad tycker jag om denna ölen? Alltså det framgår ju redan i rubriken men läs vidare oavsett. Vill du läsa mina tidigare recensioner från Hantverksbryggeriet, så hittar du dom här.

Utseende

Belgian Noir har en mörkt röd i princip svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Rostad maltig doft av torkad frukt, kaffe, choklad, aniston, mörkt bröd, nötter och farinsocker.

Smak

Rostad maltig smak av torkad frukt, kaffe, choklad, likörgodis, farinsocker och ton av alkohol. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Alkoholhettan är kännbar i eftersmaken, men döljs samtidigt väl. Det är också en märkbar bitterhet i eftersmaken. Men jag kan inte låta bli att även få någon slags portvinskänsla i eftersmaken.

Betyg

Belgian Noir från Hantverksbyggeriet är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till hårdostar. Men jag kan också tro att den kan passa att använda som ingrediens i en mustig gryta. Köper jag den igen? Alltså det kan jag absolut tänka mig att göra. Eftersom det smakar bra.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *