×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Beerium Seeteufel Baltic Porter

Beerium Seeteufel Baltic Porter är både komplex och lättsam på samma gång. En öl att dricka som den är, till ostar eller choklad.

Om ölen

Producent: Beerium Kraftölsbryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Porter.
Styrka: 8,3%.
Flaskans bäst före: Augusti 2025 (provsmakas 27 januari 2024).
Systembolagets beställningsnummer: 39947.
Pris vid inköp: 35,60 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Beerium Seeteufel Baltic Porter är både komplex och lättsam på samma gång.

Prenumerera gärna på min YouTube-kanal.

Sedan jag testade julölen från Beerium Kraftölsbryggeri, så har jag vilja testa mer öl från dem. Här är en av dessa bryggder och enligt bryggaren själv, så är detta den öl han är mest nöjd med. Personligen tycker jag detta är en väldigt god öl. Läs vidare vetja.

Utseende

Beerium Seeteufel Baltic Porter har en mörkt röd i princip svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Maltig rostad doft av mörkt bröd, torkad frukt, choklad, nötter, lakrits och kaffekaraktär. När den är kall, så har den en doft som påminner om vaniljglass. När den blir mer tempererad försvinner den tonen och då upplever jag en lite mer tydligare ton av kaffeton.

Smak

Maltig rostad smak av mörkt bröd, en bitterhet, torkad frukt, nötter, choklad, lakrits och kaffekaraktär. Beskan är balanserad till smakbilden och eftersmaken är av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Beerium Seeteufel Baltic Porter har en trevlig doft och smak. Alltså jag gillar att den är komplex i sin doft och smak, men att den på ett annat vis är lättsam också. Att den inte är så tung och jag uppskattar det. Denna dricker man som den är tänker jag, till ostar eller till en efterrätt av choklad. Den borde även kunna passa att ha som ingrediens i en mustig gryta. Det måste jag prova! Alltså det smakar bra och jag kan tänka mig att köpa den igen.

4,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *