×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Beerium Down The Chimney

Beerium Down The Chimney från Beerium Kraftölsbryggeri är trevlig öl att dricka som sällskasdryck, till pepparkakor eller julbordet.

Om ölen

Producent: Beerium Kraftölsbryggeri.
Land:
Sverige.
Ölstil: Schwarzbier.
Styrka: 5,6%.
Flaskans bäst före: Oktober 2025 (provsmakas 22 november 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 32380.
Pris vid inköp: 35,20 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ingen öl jag skulle lagra.

Beerium Down The Chimney från Beerium Kraftölsbryggeri

Då var det dags att testa en julöl från Beerium Kraftölsbryggeri. Det är mitt första möte med bryggeriet, men inte det sista. Eftersom jag tycker deras julöl är trevlig.

Utseende

Beerium Down The Chimney har en mörkt röd färg i princip svart färg med ljusbrun skumkrona.

Doft

Rostad maltig doft av mörkt bröd, torkad frukt, kaffe, choklad samt ton av nötter.

Smak

Maltig rostad smak av mörkt bröd, torkad frukt, kaffe, choklad, kryddighet och ton av nötter. Beskan är relativt markerad med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Upplever en liten bitterhet längre bak i smakbilden.

Betyg

Beerium Down The Chimney från Beerium Kraftölsbryggeri är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller till julbordet. Men tillverkaren säger pepparkakor. Alltså det kan jag faktiskt tro. Synd bara jag inte hade några att prova med. Sen kan den uppenbarligen serveras till julklapparna också. Ja enligt producenten. Såklart kan den det tycker även jag. Men köper jag den igen? Det kan jag göra. Eftersom den är trevlig.

3,75/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *