×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Beck’s Blue Non Alcoholic dricker du främst till måltiden

Beck's Blue Non Alcoholic dricker du främst till måltiden. Jag tänker till all sorts mat.

Om ölen

Producent: Braurei Beck´s & CO.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Alkoholfri lageröl.
Styrka: 0,3%.
Flaskans bäst före: Juni 2021 (provsmakas 5 december 2020).
Pris vid inköp: 5 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Beck’s Blue Non Alcoholic dricker du främst till måltiden. Jag tänker till all sorts mat.

Ibland så provar man öl som där jag kan förstå dess existens, men som inte ger några bestående intryck. Jag har tidigare testat Beck’s starköl och det var ingen positiv upplevelse. Bryggeriets alkoholfria alternativ som jag skriver om här, är heller ingen höjdare. Skulle därmed aldrig köpa Beck’s Blue Non Alcoholic som sällskapsdryck. Men till mat kan jag däremot säga att den lämpar sig lite bättre. Den kommer funka som måltidsdryck, även om det åter igen inte är någon fantastisk öl vi pratar om. Skulle jag få den serverad till en klassisk köttfärslimpa, så skulle den slinka ner.

Utseende

Klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig lite sur doft av knäckebröd och någon kryddighet. Tycker mig även finns en mycket svag ton av honung.

Smak

Maltig smak av knäckebröd och någon slags kryddighet med något återhållsam beska och eftersmak av knäckebröd. Det är en rätt tråkig smakbild, men absolut inte förfärlig.

Betyg

Beck’s Blue Non Alcoholic är en tråkig öl du dricker främst till all sorts mat egentligen. Jag gråter inte av att dricka den, för så illa är det inte. Men det är samtidigt inget fantastiskt heller. Doften och smaken är tråkig och enformig. Det är ingen sällskapsdryck i min mening. Provar med jordnötter och då blir det lite bättre faktiskt. Jag kan tro att någon kan uppskatta den mer än vad jag gör. Sätter betyget utefter att jag dricker den som den är, utan mat eller tilltugg.

1,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *