×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Batch No 5 från Österlenbryggarna

Batch No 5 från Österlenbryggarna hoppas jag aldrig ser dagens ljus igen.

Om ölen

Producent: Österlenbryggarna.
Land:
Sverige.
Ölstil: Session IPA.
Styrka: 3,5%.
Flaskans bäst före: Februari 2021 (provsmakas 22 december 2020).
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Batch No 5 från Österlenbryggarna hoppas jag aldrig ser dagens ljus igen.

Batch No 5 från Österlenbryggarna är enligt flaskan en limiterad öl av stilen Session IPA. På flaskans etikett står det att läsa:

En tydlig humlearomatisk IPA. Karamell och vetemalt ger en balanserad kropp tillsammans med stora mängder amerikansk humle.

Alltså det finns något humlearomatisk över ölen, men det är nog där det slutar anser jag. Resten är bara bedrövligt. Detta är sagan om den limiterade ölen som åkte i vasken.

Utseende

Batch No 5 har en oklar gul färg med gulvit tjock skumkrona.

Doft

Inte så värst trevlig doft av någon tropisk frukt, men mest doftar det något slags skurmedel. Alltså det är en ofräsch doft. Usch!

Smak

Humlearomatisk smak av kanske någon tropisk frukt. Men den har mest någon slags skurmedelkänsla även i smaken. Detta smakar bedrövligt.

Betyg

Batch No 5 från Österlenbryggarna vill jag inte köpa igen. Alltså jag dricker inte ens upp den. Den åkte i vasken och jag fick ännu en gång be vasken om ursäkt. Som tur är så är den limiterad och förhoppningsvis ser vi den därmed aldrig igen.

0/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

2 kommentarer

  1. Carina Nilsson skriver:

   Håller helt med ovanstående! Den luktade verkligen inte gott! Svårt placera vad det luktar, terpentin? 😝
   Smakade likaså, terpentin?! 😣
   Och det hårda skummet var också osmakligt.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Jag provade nyligen en annan öl från bryggeriet, men den hamnade inte på Ölbloggen. Den var så pinsamt dåligt att jag inte orkade bemöda mig att skriva klart recensionen. Det var samma visa med den ölen, där det inte gick att få något grepp om vad den doftade och smakade. Den åkte i vasken.

    Kul att du delar med dig om dina upplevelser! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *