Basecamp Pils Lager är en vildmarksöl. Eller?

På Systembolaget hittade jag en pilsner, som man skulle kunna tro passar bra att ha med sig i vildmarken. Själv provsmakade jag den här hemma. Vad tycker jag då om Basecamp Pils Lager? Jag tycker den är som väldigt många andra öl av stilen pilsner. Detta är ingen fantastisk öl, men samtidigt heller ingen katastrof.

Snabbfakta

Producent: Fourpure Brewing Co.
Land:
England.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 4,7%.
Burkens bäst före: April 2021 (provsmakas 5 september 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 12416.
Pris vid inköp: 16,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Utseende

Basecamp Pils Lager har en något oklar gul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, ton av citrus och även ton av vad jag uppfattar som honung. Det är en lite blommig doftkänsla och nog är det en lite gräsig ton? Det är en förhållandevis enkel men samtidigt trevlig doft.

Smak

Maltig frisk smak av knäckebröd, lite citrus med markerad beska och besk eftersmak av ljust bröd, citrus och svag ton av honung. Jag får även smakkänsla av örter. På det stora hela så är maken okej, men inget som får mig att hoppa av lycka.

Betyg

Basecamp Pils Lager dricker du som sällskapsdryck, kanske ute i vildmarken. Men drick inte för många, så du inte hittar hem. Den borde passa till sorts mat och varför inte servera den till grillad korv, som du tillagar ute i vildmarken? Är det en vildmarksöl? Du kan allt dricka den där hemma också kan jag lova. Köper jag den igen? Nej det lär inte ske, eftersom den inte har en smak som tilltalar mig till 100%.

2,5/5

Basecamp Pils Lager är en vildmarksöl. Eller?