×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Basecamp Pils Lager är en vildmarksöl.

Basecamp Pils Lager är en vildmarksöl. Eller?

Om ölen

Producent: Fourpure Brewing Co.
Land:
England.
Ölstil: Pilsner.
Styrka: 4,7%.
Burkens bäst före: April 2021 (provsmakas 5 september 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 12416.
Pris vid inköp: 16,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Basecamp Pils Lager är en vildmarksöl. Eller?

På Systembolaget hittade jag en pilsner, som man skulle kunna tro passar bra att ha med sig i vildmarken. Själv provsmakade jag den här hemma. Vad tycker jag då om Basecamp Pils Lager? Jag tycker den är som väldigt många andra öl av stilen pilsner. Detta är ingen fantastisk öl, men samtidigt heller ingen katastrof.

Utseende

Basecamp Pils Lager har en något oklar gul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd, ton av citrus och även ton av vad jag uppfattar som honung. Det är en lite blommig doftkänsla och nog är det en lite gräsig ton? Det är en förhållandevis enkel men samtidigt trevlig doft.

Smak

Maltig frisk smak av knäckebröd, lite citrus med markerad beska och besk eftersmak av ljust bröd, citrus och svag ton av honung. Jag får även smakkänsla av örter. På det stora hela så är maken okej, men inget som får mig att hoppa av lycka.

Betyg

Basecamp Pils Lager dricker du som sällskapsdryck, kanske ute i vildmarken. Men drick inte för många, så du inte hittar hem. Den borde passa till sorts mat och varför inte servera den till grillad korv, som du tillagar ute i vildmarken? Är det en vildmarksöl? Du kan allt dricka den där hemma också kan jag lova. Köper jag den igen? Nej det lär inte ske, eftersom den inte har en smak som tilltalar mig till 100%.

2,5/5

2 kommentarer

  1. Benny Brockmark skriver:

   På en öde ö kan jag tänka mig att släcka törsten med denna lager med tillägget pils. Smakar som en saison och humlebeskan är inget att yvas över. Om britterna skall brygga lager som skall exporteras till pilsnerländer, dit Sverige hör, måste de bjuda på en bättre produkt.

   1. Johan Linnarsson skriver:

    Hej.
    Jag kan dela din uppfattning att de behöver erbjuda en bättre produkt. Visst funkar den men det finns ju så mycket bättre öl som jag prioriterar högre. Visst är man åp en öde ö, eller i skogen, så kan den väl funka. Men jag plockar nog med mig någon annan öl ändå.
    Kul att du tittade förbi!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *