×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Barrel Aged Kokostopp – Omnipollo / Poppels / All In Brewing

Barrel Aged Kokostopp - Omnipollo / Poppels / All In Brewing

Om ölen

Producent: Poppels Bryggeri / Omnipollo / All In Brewing
Land:
Sverige.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 11%.
Flaskans bäst före: Mars 2020 (provsmakas 6 augusti 2019).
Systembolagets beställningsnummer: 11630.
Pris vid inköp: 69,90 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Barrel Aged Kokostopp – Omnipollo / Poppels / All In Brewing

Barrel Aged Kokostopp är ett bryggerisamarbete mellan Omnipollo, Poppels och All In Brewing. Det är en komplex stout myd många doft och smaknyanser. Ni som känner mig vid detta laget, vet att jag har en förkärlek till komplexa öler. Tilltalar den mig?

Utseende

Svart färg med mörkbrun skumkrona.

Doft

Rostad bränd ekfatsdoft av choklad, kaffe, vanilj, russin, cocos, nötter och ton av alkohol. Det är en komplex inbjudande doft.

Smak

Rostad bränd ekfatslagrad smak ac mörk choklad, kaffe, vanilj, russin, cocos, nötter, lakrits och alkoholhetta med liten beska och söt bränd eftersmak av mjölkchoklad och cocos. Det finns även en bitterhet i smaken. Ölen är tjock i sin konsistens och fyller munnen med nästan lite krämig känsla. Hög viskositet på denna öl med andra ord. Det smakar på det stora hela bra med en fin balans. Det är faktiskt lite cocostopp över smaken.

Betyg

Barrel Aged Kokostopp från Omnipollo / Poppels / All In Brewing är faktiskt en komplex och välsmakande öl att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätt av choklad. Jag kan absolut tänka mig att köpa den igen. Kanske att priset är lite väl högt.

4/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *