×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Baronen Barley Wine 2018 är vild i smaken

Baronen Barley Wine 2018 är vild i smaken. Vad menar jag med det egentligen?

Om ölen

Producent: Hantverksbryggeriet.
Land:
Sverige.
Ölstil: Barley Wine.
Styrka: 9,5%.
Flaskans bäst före: September 2023 (provsmakas 4 april 2021).
Systembolagets nr: 34072.
Pris vid inköp: 49,70 kr.
Serveringstemperatur: 12°C – 14°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Baronen Barley Wine 2018 är vild i smaken. Vad menar jag med det egentligen?

När jag skriver denna recensionen, så är det den första ölen jag recenserar från svenska Hantverksbryggeriet på Ölbloggen. Jag har testat deras öl tidigare. Men det var bra tag sedan nu och dessutom före tiden jag började arbeta med min Ölblogg. Bryggeriet startade 2003 och sedan starten har de bryggt Baronen. Men alltså vad tycker jag då om Baronen Barley Wine 2018?

Utseende

Baronen Barley Wine 2018 har en mörkrödbrun på gränsen till svart färg med ljusbrun tjock skumkrona.

Doft

Maltig rostad doft av torkad frukt, karamell, ljus sirap, nötter, ton av alkohol och likörgodis, 

Smak

Maltig smak av torkad frukt, karamell, ljus sirap, ton av alkohol, med markerad beska och besk eftersmak av torkad frukt och karamell. Tonen av alkohol gör sig påmind i eftersmaken. Men upplever jag en ton av marsipan i eftersmaken, eller är det bara en inbillning? Smakerna för tankarna mot dessertvin på något vis.

Betyg

Baronen Barley Wine 2018 är trevlig öl att dricka som sällskapsdryck eller som en efterrättsöl bara för sig själv. Men den passar även till desserter av choklad eller ostbrickan. Jag testar med lite ost och det är en trevlig kombination. Så nog kan du gärna ha något gott att servera ölen till tycker jag. Alltså smaken är i sig är bra, den är komplex, men samtidigt lite spretig. Spretigheten skulle jag vilja definiera som att den är lite ”vild”. Alltså det händer mycket i munnen smakmässigt Men lite lagring kan nog göra susen för ”vildheten” tror jag. Men köper jag den igen? Det kan jag göra är svaret, eftersom Baronen Barley Wine 2018 på det stora hela är trevlig.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *