×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ballast Point Mocha Marlin – En porter som smakar stout

Ballast Point Mocha Marlin - En porter som smakar stout.

Om ölen

Producent: Ballast Point Brewing Company.
Land:
USA.
Ölstil: Porter.
Styrka: 6%.
Flaskans bäst före: Augusti 2018 (provsmakas 26 november 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 11179.
Pris: 26,50 kr.
Serveringstemperatur: 7°C – 10°C
Lagringsmöjlighet: Jag tänker prova att lagra några flaskor.

Ballast Point Mocha Marlin – En porter som smakar stout. Kan denna öl vara något att dricka?

Ballast Point brukar enligt mig brygga välsmakande öler och ni kan räkna med att jag kommer recensera deras andra ölsorter. Om vi nu ska hålla oss till recensionen av Ballast Point Mocha Marlin, så är det med stor nyfikenhet som jag tar fram kapsylöppnaren. Vad har jag egentligen att vänta mig av deras julöl? Eller winter relase som de skriver på flaskan.

Utseende

Svart färg med brunbeige skumkrona. Mycket små fina bubblor när man vickar på glaset. Ser den julig ut? Jo det tycker jag, men det är inget som påverkar betyget.

Doft

Tydlig doft av choklad och kaffe samt toner av lakrits, vanilj och nötter. Doftar som en bra stout. Mycket trevlig inbjudande doft.

Smak

Smak av kavring, choklad, kaffe och lakrits. Trevlig balanserad smak med fin beska och med en lite bitter och bränd eftersmak. Jättetrevlig och välbalanserad smak. Mums är bara förnamnet!

Betyg

Ballast Point Mocha Marlin smakar och doftar mycket bra. Den passar som efterrättsdryck till choklad eller som sällskapsdryck när du vill dricka något kraftfullare. Att äta nötter till funkar även det fint. Enligt tillverkaren så ska ölen passa till efterrätt av choklad, brässerade revben eller kyckling texas style. Det är ingen öl du dricker till julmaten enligt mig. Mocha Marlin kommer jag faktiskt köpa mer av och tänker lagra några flaskor för att se hur de utvecklas. Hatten av från mig!

4,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *