×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Baladin POP Birrificio är en märklig öl

Baladin POP Birrificio är en märklig öl. Jag kan inte placera doft och smaker ordentligt.

Om ölen

Producent: Birra Baladin.
Land:
Italien.
Ölstil: Amerikansk Pale Ale (APA).
Styrka: 6,0%.
Flaskans bäst före: Augusti 2021 (provsmakas 18 juni 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 10752.
Pris: 26,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Baladin POP Birrificio är en märklig öl. Jag kan inte placera doft och smaker ordentligt.

Har ni också druckit öl som ni inte lyckats få något grepp om? Så är fallet med Baladin POP Birrificio nämligen. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga faktiskt. jag får inget grepp över vad den doftar och smakar, samtidigt som jag identifierar nyanser också. Samtidigt är den inte jättedålig heller…

Utseende

Baladin POP Birrificio har en något oklar gyllengul färg med smutsvit skumkrona.

Doft

Jag blir inte klok på doften. Jag försöker greppa doftnyanserna och det jag upplever är en maltig fruktig godisdoft. Det doftar inte dåligt, men jag kan inte placera dofterna riktigt. Doften känns lite syntetiskt som något slags skurmedel.

Smak

Smak av godis och vad jag uppfattar vara honung och nån slags kaka. Det är en obefintlig beska och lite kolsyra. Smaken är inte dålig, bara märklig. Det finns en lite jäst ton, men det är samtidigt en frisk smak också.

Betyg

Baladin POP Birrificio är märklig öl att dricka som sällskapsdryck eller aperitif. Till mat vet jag inte vad den skulle kunna passa. Alltså den är märklig, men samtidigt intressant också. Den är inte dålig, men heller inte fantastisk. Tycker den är svår att sätta betyg på. Men jag måste ju ändå sätta något. Du kanske ger den högsta betyg?

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *