×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Backyard Brew Tool Shed Kellerbier

Backyard Brew Tool Shed Kellerbier doftar disktrasa. Men smaken är desto bättre och denna ölen dricker du främst till måltiden.

Om ölen

Producent: Carlsberg Sverige AB.
Land:
Sverige.
Ölstil: Kellerbier.
Styrka: 5,2%.
Bäst före: Februari 2024 (provsmakas 2 juli 2023).
Systembolagets beställningsnummer: 13051.
Pris vid inköp: 12,50 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Backyard Brew Tool Shed Kellerbier doftar disktrasa.

I första anblick så skulle man kunna tro att Backyard Brew Tool Shed Kellerbier är en hantverksöl bryggt av ett litet bryggeri. Men det är Carlsberg som står bakom drycken. Vad tycker jag då?

Utseende

Backyard Brew Tool Shed Kellerbier har en oklar gyllengul färg med äggskalsfärgad skumkrona.

Doft

Maltig aningens sur doft av bröd och en citruskaraktär. Min gamla disktrasa som jag ska slänga har en liknande doft. Doften är inte jättefaschinerande om ni frågar mig. Alltså jag gillar den inte alls faktiskt.

Smak

Smaken är desto bättre. Det är en maltig ton av knäckebröd, citruskaraktär och med en liten maltsötma. Det finns en liten beska och med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden.

Betyg

Backyard Brew Tool Shed Kellerbier är ölen att dricka som sällskapsdryck eller främst till mat tänker jag. Den kan funka till många olika vardagsrätter så jag ser den därmed främst som en måltidsdryck. Men köper jag den igen? Det lär nog inte ske. Även om det i sak inte är något fel på smaken, så vill jag även titta på helheten och jag har doftat på trevligare öler. Får jag den i handen så dricker jag upp den.

3/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *