×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Ayinger Maibock från Aying F Inselkammer

Ayinger Maibock från Aying F Inselkammer köper jag antagligen inte igen.

Om ölen

Producent: Aying F Inselkammer.
Land:
Tyskland.
Ölstil: Ljus Bocköl.
Styrka: 6,9%.
Flaskans bäst före: April 2021 (provsmakas 20 juni 2020).
Systembolagets beställningsnummer: 11027.
Pris: 28,90 kr.
Serveringstemperatur: 4°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Ayinger Maibock från Aying F Inselkammer köper jag antagligen inte igen.

Ayinger Maibock är ännu en öl som inte kommer vara fantastik. Ja det är lite så jag känner på mig när öppnar flaskan. Jag kanske har förutfattade meningar emellanåt, men ju mer öl man tester, desto mer börjar man känna sin öl och nästan veta när det inte kommer vara någon öl i världsklass. Någon total katastrof är det inget tal om här dock. Ayinger Maibock är okej men erbjuder samtidigt inget fantastiskt i smakbilden. Den tydliga tonen av alkohol drar faktiskt ner intrycket.

Utseende

Ayinger Maibock har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona.

Doft

Maltig doft av knäckebröd och örter som jag uppfattar det. Men det är även en svag söt doft av vad jag uppfattar är honung. Det är en mycket enkel anonym doft.

Smak

Maltig smak av knäckebröd, sötma från honung samt med markerad beska och lite söt eftersmak av knäckebröd och honung. Tonen av alkohol går igenom något.

Betyg

Ayinger Maibock är ölen du dricker som sällskapsdryck, eller till husmanskost, smörgåstårta och rätter av korv. Men en bit lax kan nog funka finfint också. Köper jag den igen? Det är ingen jättedålig öl, men svaret är nog ändå nej. Men lite för spritig är den nog i min smak och det drar alltså ner betyget en smula.

3,25/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *