×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Austmann / De Molen Mannus & Blodøks

Austmann / De Molen Mannus & Blodøks är inte speciellt prisvärd.

Om ölen

Producent: Austmann Bryggeri / Brouwerij De Molen.
Land:
Norge / Belgien.
Ölstil: Imperial Stout.
Styrka: 8,8%.
Flaskans bäst före: Saknas. Har meddelat Systembolaget som undersöker saken (dricks 29 december 2017).
Systembolagets beställningsnummer: 31611 (kan bara köpas i butiker närmast producenten).
Pris: 44,90 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Kan lagras.

Austmann / De Molen Mannus & Blodøks är inte speciellt prisvärd.

Mannus & Blodøks är en imperial stout som framställts av norska Austmann Bryggeri och belgiska Brouwerij De Molen. Det är första gången jag dricker en öl från norska Austmann. Är detta en öl som sticker ut från mängden, eller smakar den som vilken annan imperial stout som helst? På Austmanns hemsida står inget intressant att läsa, då de i skrivande stund brygger om sin hemsida (notera mitt dåliga göteborgsskämt). Nej låt mig ta fram kapsylöppnaren, så ser vi vad flaskan har att erbjuda.

Utseende

Svart färg med stor brun skumkrona. Inga synliga bubblor när man vickar på glaset. Verkade finnas någon slags bottensats på botten av flaskan. Den lyckades jag få med! Den ser inbjudande ut.

Doft

Tydlig doft av kaffe och choklad samt lakrits, vanilj, nötter och russin med en bitter ton. Balanserad trevlig doft utan några större krusiduller.

Smak

Tydlig bränd rostad smak av choklad, kaffe, lakrits och nötter med en bitter eftersmak som gör en tydlig markering i min mun. Smaken är på det stora hela trevlig och ganska kraftull.

Betyg

Austmann / De Molen Mannus & Blodøks är överlag en trevlig imperial stout. Det är inga smaker som överraskar och som gör att den sticker ut. Den är god, men det är samtidigt inte en öl jag måste köpa igen, då jag druckit godare öl från denna stil. Det är en stout i mängden och den är inte speciellt prisvärd heller. Jag ger tummen upp för snygg flasketikett. Detta är en öl att dricka som sällskapsdryck eller till efterrätt av choklad. Skulle tro den passar att dricka till en kraftig mustig höstgryta.

3,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *