×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Asmara Lager Beer från Asmara Brewery

Asmara Lager Beer från Asmara Brewery är öl från Eritrea. Hur smakar den egentligen?

Om ölen

Producent: Asmara Brewery.
Land:
Eritrea.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5%.
Bäst före: Oktober 2022 (provsmakas 7 maj 2022).
Systembolagets beställningsnummer: 85810.
Pris vid inköp: 39 kr.
Serveringstemperatur: 8°C – 10°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Asmara Lager Beer från Asmara Brewery är öl från Eritrea. Hur smakar den egentligen?

Det är inte varje dag jag testar afrikansk öl och det är första gången jag testar öl från Eritrea. Vad gäller Asmara Lager Beer, så är det en helt okej öl ändå. Men köper den igen lär jag inte göra. Läs vidare vetja!

Utseende

Asmara Lager Beer har en något oklar gyllengul färg med gräddvit tjock skumkrona.

Doft

Maltig doft av ljust bröd och lite citruston. Men jag upplever även en metallisk ton i doftbilden.

Smak

Maltig smak av ljust bröd, citruston och smak av vad jag uppfattar är någon slags honungskaraktär. Alltså det finns i alla fall en sötma. Men tycker även det är en kryddig ton i smakbilden. Det finns en beska med eftersmak av de smaker som återfinns i smakbilden. Längre bak i smakbilden upplever jag en metallisk ton.

Betyg

Asmara Lager Beer från Asmara Brewery är ölen att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag, eller till all sorts mat egentligen. Kött som tillagas över öppen eld kan nog va en kombination som funkar. Men köper jag den igen? Alltså den är okej, men köper den igen gör jag inte. Men det var kul att testa öl från Eritrea. Jag tänker det är en öl som lämpar sig bäst att dricka i sitt hemland. Eller om man väntar på nästa flyg på Eritreas flygplats och vill ha sig en öl. Jag har aldrig med priset som en faktor i min betygsättning, men vill ändå nämna att jag tycker inte smaken matchar priset för fem öre.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *