×
×

Sök på Johans mat och Ölbloggen

Asahi Super Dry har dominerande smak av majs

Asahi Super Dry har dominerande smak av majs. Det blir som att dricka Kellogs cornflakes i flytande form.

Om ölen

Producent: Asahi Breweries.
Land:
Japan.
Ölstil: Internationell stil.
Styrka: 5,2%.
Flaskans bäst före: Juli 2019 (provsmakas 26 december 2018).
Systembolagets beställningsnummer: 1556.
Pris vid inköp: 15,90 kr.
Serveringstemperatur: 6°C – 8°C.
Lagringsmöjlighet: Ska inte lagras.

Asahi Super Dry har dominerande smak av majs. Det blir som att dricka Kellogs cornflakes i flytande form.

Asahi Super Dry skulle egentligen kunna vara en amerikansk öl faktiskt. Men nu är den från Japan och det finns mycket doft och smak av majs i flaskan. Är det gott?

Utseende

Asahi Super Dry har en klar gyllengul färg med gräddvit skumkrona som snabbt tunnas ut. Det sparklar likt en läskedryck när man häller upp den.

Doft

Tråkig doft av burkmajs, kokt ris, kryddor och ljust bröd. Det är ingen dålig doft, men den är tråkig. Nyansen av burkmajs är dominerande.

Smak

Maltig söt smak av majs, nykokt ris, kryddor och ljust bröd med återhållsam beska. Ölet ger en rejäl muntorrhet. Smaken av majs är dominerande och det är som att dricka Kelloggs cornflakes i flytande form. Ölet har även en lite vattnig smak.

Betyg

Asahi Super Dry passar att dricka som sällskapsdryck en varm sommardag eller till grillat kött. Med tanken på smaken av majs, så kanske en grillad majskolv är en fin kombination. Den kan även passa till snacks som chips. Det är ingen jättedålig öl, men heller ingen katastrof. I rätt matkombination så kan den säkert funka. Som sällskapsdryck väljer jag nog ändå en annan öl.

2,5/5

Detta är en ölrecension och åsikterna är mina egna. Du som läser måste inte hålla med. Låt heller aldrig recensionen vara en avgörande faktor för att eventuellt inte köpa ölen. Bilda dig alltid en egen uppfattning. Upplevelse av doft och smak är personlig.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *